Salad Olivier po latach

542 kliknięcia
25.08.2011
blog: Eat.Read.

Przepis: Salad Olivier po latach

Ozorki, kapary, sałata, kawior, pikle, jarząbki, sos prowansalski. Tyle wiadomo o składnikach prototypu dzisiejszej sałatki jarzynowej, który rosyjski kucharz belgijskiego pochodzenia Lucien Olivier wymyślił i uczynił daniem popisowym swojej restauracji Hermitage w Moskwie. Dokładny skład dania (zwłaszcza przepis na sos) był tajemnicą, póki sous-chef Oliviera, niejaki Ivan Ivanov, nie podejrzał procesu przygotowywania...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    helawkuchni
    helawkuchni
    Sałatka jarzynowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sałatka jarzynowa

    Sałatka jarzynowa 571

    Anna
    Anna
    Filmowe lato.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Filmowe lato.

    Filmowe lato. 210

    Nat
    Nat
    Salad Olivier po latach
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Salad Olivier po latach

    Salad Olivier po latach 542