Sałatka z quinoa, szparagami, pomidorami i serem feta

50 kliknięć
22.04.2016
blog: Kuchnia Jacka-Placka

Przepis: Sałatka z quinoa, szparagami, pomidorami i serem feta

Składniki na sałatkę: 1/2 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 1 szklanka wody 7 zielonych szparagów 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki posiekanego szczypiorku 30 g pestek dyni lub słonecznika 1 łyżeczka soku z cytryny 100 g sera typu feta w kostkach (w zalewie) sól i pieprz do smaku Szparagi opłukać, odłamać twarde końce, pokroić na kawałki. Komosę dokładnie przepłukać na sitku, zalać 1 szklanką osolonej wody i gotować 5 minut...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Daretocook.pl
    Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dare to cook
    TRZY KOLORY QUINOA

    TRZY KOLORY QUINOA 83