Sałatka z roszponką, awokado i kaszą jaglaną

58 kliknięć
07.03.2017
blog: sweet-amelia

Sałatka z roszponką, awokado i kaszą jaglaną

Składniki: opakowanie ulubionej sałaty (u mnie roszponka), 3/4 szklanki kaszy jaglanej, opakowanie pomidorów koktajlowych, 1 średniej wielkości papryka (u mnie zielona), 2 awokado, cytryna, 4 jajka, sól i pieprz. Kaszę jaglaną zalewamy 1,5 szklanki (dodajemy szczyptę soli) i gotujemy, ok. 10 minut od zagotowania. W tym czasie myjemy sałatę, kroimy pomidory i paprykę. Awokado dzielimy na pół, wyjmujemy pestkę, wyjmujemy...

Zobacz także:

    Akte
    Akte Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Mapa
    Sałatka z kaszy jaglanej

    Sałatka z kaszy jaglanej 98