Salsa z pieczonej papryki i suszonych pomidorów

91 kliknięć
04.07.2017
blog: Kuchnia Bon Appetit

Przepis: Salsa z pieczonej papryki i suszonych pomidorów

Salsa z pieczonej papryki i suszonych pomidorów Składniki: Czerwona papryka - 3 sztuki Suszone pomidory - 6 sztuk Orzechy pini (słonecznik) - 2 łyżki Oliwki - 10 sztuk Świeża bazylia - kilka listków Sok z 1/2 cytryny Skórka z 1/2 cytryny Oliwa z oliwek - 4-5 łyżek Czosnek - 2 ząbki Sól, pieprz Wykonanie: Paprykę umyć, osuszyć i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, do momentu, aż skórka będzie czarna. Następnie paprykę...

Zobacz także przepisy na:

    gatita
    gatita
    Sezon na przetwory
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sezon na przetwory

    Sezon na przetwory 2222