Salsefia

598 kliknięć
17.05.2014
blog: Smakowity blog

Przepis: Salsefia

Salsefia, kozibród porolistny (Tragopogon porrifolius) - jednoroczna lub dwuletnia roślina, z rodziny astrowatych, zwana również owsianym korzonkiem. Spokrewniona ze skorzonerą, ale uprawiana znacznie wcześniej, bo już w starożytnym Rzymie i Grecji. Salsefia pochodzi z krajów basenu Morza Śródziemnego. W stanie dzikim występuje na obszarze śródziemnomorskim, w Europie Południowej, Turcji, Algierii, Maroku i Tunezji. W...

Zobacz także przepisy na:

    adalinek89
    adalinek89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    cookpl
    Zupa z skorzonery

    Zupa z skorzonery 342

    truffeltje
    truffeltje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kipiący kociołek
    Pieczona skorzonera.

    Pieczona skorzonera. 1388

    Anna
    Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    addiopomidory.pl
    Zupa-krem z salsefii z curry.

    Zupa-krem z salsefii z curry. 52

    asiapolak
    asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog
    Salsefia

    Salsefia 598