Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

175 kliknięć
19.09.2017
blog: Nóż i Widelec

Przepis: Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

W moim domu jadamy sporo cielęciny. Przeważnie w postaci duszonych bitek lub pieczeni. Czasami nachodzi nas ochota aby wyjść poza schemat. Przed wakacjami wzięłam na warsztat włoską klasykę – saltimbocca – czyli cieniutkie eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią. Z delikatnym sosem winnym. Cielęcinę możecie równie dobrze zastąpić polędwiczką wieprzową albo piersią z kurczaka czy indyka. Czytaj więcej »

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Saltimbocca Alla Romana

    Saltimbocca Alla Romana 135

    Kats
    Kats Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wszedobylskie.blogspot.com
    Tradycyja w Krakowie.

    Tradycyja w Krakowie. 78

    Ewita
    Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Życie smakiem się toczy
    Saltimbocca alla romana

    Saltimbocca alla romana 65

    Spiżarnia smaków
    Spiżarnia smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Spiżarnia smaków
    Kurczak Saltimbocca

    Kurczak Saltimbocca 204

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 43

    frillia
    frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Projekt Kuchnia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 485

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Saltimbocca z dorsza

    Saltimbocca z dorsza 164