Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

105 kliknięć
19.09.2017
blog: Nóż i Widelec

Przepis: Saltimbocca. Eskalopki cielęce + szynka parmeńska + szałwia

W moim domu jadamy sporo cielęciny. Przeważnie w postaci duszonych bitek lub pieczeni. Czasami nachodzi nas ochota aby wyjść poza schemat. Przed wakacjami wzięłam na warsztat włoską klasykę – saltimbocca – czyli cieniutkie eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią. Z delikatnym sosem winnym. Cielęcinę możecie równie dobrze zastąpić polędwiczką wieprzową albo piersią z kurczaka czy indyka. Czytaj więcej »

Zobacz także przepisy na:

    Kats
    Kats Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wszedobylskie.blogspot.com
    Tradycyja w Krakowie.

    Tradycyja w Krakowie. 73

    Wino i kuchnia
    Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i kuchnia
    Saltimbocca Alla Romana

    Saltimbocca Alla Romana 106

    frillia
    frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Projekt Kuchnia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 475

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Saltimbocca z dorsza

    Saltimbocca z dorsza 159

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 20

    Cytryna
    Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cytryna&Co
    SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

    SALTIMBOCCA ALLA ROMANA 394