Sambal belacan

43 kliknięcia
30.10.2016
blog: Podróże kulinarne

Przepis: Sambal belacan

Sambal belachan jest niezbędnym dodatkiem do jedzenia w kuchni malajskiej. Mikstura ta zaostrza apetyt i jest dodawana w Malezji niemal do wszystkiego. Większość malajskich rodzin nie wyobraża sobie życia bez tego dodatku. Sambal belacan to tylko trzy składniki: chilli, pasta krewetkowa (belachan) i kalamondin, zwany w Azji południowo-wschodniej calamansi. Pasta krewetkowa jest już słona, więc nie dodaje się soli, cukier...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    slodkokwasny
    slodkokwasny
    Mango sambal
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mango sambal

    Mango sambal 406

    karolina_889
    karolina_889
    Sambal oelek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sambal oelek

    Sambal oelek 360

    Feeria
    Feeria
    Wieprzowina w Sambalu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wieprzowina w Sambalu

    Wieprzowina w Sambalu 152

    asiapolak
    asiapolak
    Sambal
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sambal

    Sambal 969

    thiessa
    thiessa
    Sambal z bakłażana
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sambal z bakłażana

    Sambal z bakłażana 57

    thiessa
    thiessa
    Sambal belacan
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sambal belacan

    Sambal belacan 43