Sandacz z Bałtyku ze świeżą miętą, pieczoną czerwoną cebulą i masłem ziołowym

668 kliknięć
02.06.2013
blog: Bazylia czy Wanilia

Przepis: Sandacz z Bałtyku ze świeżą miętą, pieczoną czerwoną cebulą i masłem ziołowym

1 dorodny sandacz ok. 1 kg wagi (albo 2 mniejsze) po kilka gałązek tymianku i pietruszki 50-70g miękkiego masła, po 1 łyżeczce posiekanej pietruszki, koperku i szczypiorku, sól Rybę wypatroszyć, oskrobać i dokładnie wypłukać, ponacinać grzbiet z obu stron, dość dobrze posolić, popieprzyć i odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Cytrynę pokroić w plasterki, obrać 1 ząbek czosnku i też pokroić w plasterki. W każde nacięcie na...

Zobacz także przepisy na:

    czosnekwpomidorach
    czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czosnekwpomidorach
    Sandacz pieczony

    Sandacz pieczony 3766

    krzys1610
    krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy i porady kulinarne
    Sandacz z chrzanem.

    Sandacz z chrzanem. 379

    srk76
    srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog rodzinny
    Pstrąg pieczony

    Pstrąg pieczony 10929