Schabowy moczony w mleku i cebuli

921 kliknięć
06.12.2015
blog: smakiszczescia

Przepis: Schabowy moczony w mleku i cebuli

Prawdziwy polski, soczysty, chrupiący, po prostu boskischabowy- to po pierwsze kawałek schabu z kością, moczony w mleku z cebulą i w panierce (jajko+bułka tarta)smażony na rozgrzanym smalcu. Schab należy potłuc tłuczkiem i zamoczyć w mleku z cebulą pokrojoną w piórka (kotlety zalałam mlekiem tak, żeby przykryć całe mięso i dodałam pokrojone cebule). Proporcja jest następująca; na (0,75-1) litr mleka- 2 cebule. Wstawiamy do...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    mariolak87
    mariolak87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakątek Smakosza
    Kotlet Schabowy

    Kotlet Schabowy 4353

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

    Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 1876

    blogzapetytem
    blogzapetytem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog z apetytem
    Kotlety schabowe inaczej :)

    Kotlety schabowe inaczej :) 1057

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Schabowy wg Magdy Gessler

    Schabowy wg Magdy Gessler 1413

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Schabowy wg Magdy Gessler

    Schabowy wg Magdy Gessler 5575

    kolia18
    kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie Patki
    SCHABOWE W MLEKU I CEBULI

    SCHABOWE W MLEKU I CEBULI 120