Seler konserwowy do słoika

9542 kliknięcia
18.09.2013
blog: In my coffee kitchen

Przepis: Seler konserwowy do słoika

To już ostatni przepis w tym roku na przetwory. Tym razem zamknęłam na zimę selera. Niech tam siedzi i czeka na lepsze czasy:)) Składniki: 2 kg selera 1L wody 3 łyżki octu 1 łyżka soli 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 szklanki cukru Selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z pozostałych składników zagotować zalewę. Włożyć do niej selera i gotować 5-10 minut. Włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować. *Przepis z...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Coctelera-Szejker
    Coctelera-Szejker
    Seler konserwowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Seler konserwowy

    Seler konserwowy 4857