Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych

125 kliknięć
03.03.2016
blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Przepis: Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych

Semmelknödel, Brötchen-Knödel, czyli knedle z bułki, to specjalność południowych Niemiec, Austrii i Czech. Idealnie nadają się do pieczeni wieprzowych podawanych z kiszoną lub czerwoną kapustą. Często serwowane są ze śmietanowym sosem grzybowym. Są pyszne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Na kluski najlepiej nadają się stare, ale jedno-dwu-dniowe bułki, całkiem czerstwe raczej nie. Jeśli już używasz takich dodaj...

Zobacz także przepisy na:

    Kokilka
    Kokilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kokilka
    Kurczak w sosie z leśnych grzybów

    Kurczak w sosie z leśnych grzybów 218

    doris
    doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Szaleństwa
    Jak mrozić grzyby leśne

    Jak mrozić grzyby leśne 1574

    Baqster
    Baqster Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Księga Smaku
    Sos ze świeżych grzybów leśnych

    Sos ze świeżych grzybów leśnych 802

    o!kuchnia
    o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o!kuchnia
    Klopsiki w sosie z leśnych grzybów

    Klopsiki w sosie z leśnych grzybów 196

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jak mrozić grzyby leśne

    Jak mrozić grzyby leśne 3889