Semmelknödel - niemieckie knedle z czerstwego pieczywa

306 kliknięć
19.02.2016
blog: Silver Teaspoon

Przepis: Semmelknödel - niemieckie knedle z czerstwego pieczywa

Jeśli masz ochotę na rosół z dodatkiem innym niż makaron, spróbuj semmelknödel. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Knedle mogą być podawane również jako dodatek do dania głównego, świetnie smakują z gulaszem lub pieczenią. (3 porcje jako dodatek do rosołu) 120 g czerstwego kajzerek lub chleba (bez skórek) 120 ml mleka 1 łyżeczka masła 2 plasterki boczku, pokrojone w kosteczkę 1 cebula,...

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Knedle bułczane. Kluski z bułki

    Knedle bułczane. Kluski z bułki 253

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Knedle z truskawkami

    Knedle z truskawkami 285

    QliNarnia
    QliNarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    QliNarnia
    Knedle chlebowe z korzennym sosem

    Knedle chlebowe z korzennym sosem 69

    Taste-of-Passion
    Taste-of-Passion Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taste-of-Passion
    Semmelknödel

    Semmelknödel 104

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Knedel z serwety

    Knedel z serwety 337

    Justina's cakes
    Justina's cakes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Justina's cakes
    Serowe knedle ze śliwkami

    Serowe knedle ze śliwkami 166

    wedith1
    wedith1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolinarny
    Drugie życie pieczywa - podsumowanie

    Drugie życie pieczywa - podsumowanie 40