Ser typu feta w bazyliowo-czosnkowej oliwie

122 kliknięcia
01.08.2012
blog: Kulinarna Ja

Przepis: Ser typu feta w bazyliowo-czosnkowej oliwie

Świetny dodatek do sałatek, grilla, czy do koreczków. Ser wspaniale wchłania aromaty dodanych przypraw. Jest do tego kremowy i soczysty. Polecam! SKŁADNIKI: - ok. 135g sera typu feta (dobrej jakości) - 5-6 listków bazylii - 4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - wyparzony słoiczek ok. 400 gramowy PRZYGOTOWANIE: Do słoika nalewamy ok 2cm oliwy. Czosnek przeciskamy, a liście drobno siekamy - połowę wrzucamy do słoika. Fetę kroimy...

Zobacz także przepisy na:

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Faszerowane papryczki serem feta

    Faszerowane papryczki serem feta 2682