Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce

622 kliknięcia
03.10.2017
blog: Moje Małe Czarowanie

Przepis: Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce

Siedzuń sosnowy to grzyb który jest najsmaczniejszy jaki jadłam oprócz borowików oczywiście. Chowa się przy nim czubajka kania czy "kurczakowy grzyb" żółciak siarkowy. Jest przepyszny a Ci co nie wiedza że jedzą grzyba są w stanie pomylić taki kotlet ze "schaboszczakiem". Siedzuń sosnowy - Sparassis crispa - w Polsce uważany za gatunek rzadki, wpisany na Czerwoną listę roślin i grzybów Polski. Wbrew ustaleniom Czerwonej...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza
    Cukinia ze szmaciakiem
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cukinia ze szmaciakiem

    Cukinia ze szmaciakiem 7237

    Pyza
    Pyza
    Siedzuń vel szmaciak
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Siedzuń vel szmaciak

    Siedzuń vel szmaciak 13857

    podzielonymniebem
    podzielonymniebem
    Jajka panierowane
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jajka panierowane

    Jajka panierowane 584