Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce

651 kliknięć
03.10.2017
blog: Moje Małe Czarowanie

Przepis: Siedzuń sosnowy vel szmaciak panierowany w jajku i bułce

Siedzuń sosnowy to grzyb który jest najsmaczniejszy jaki jadłam oprócz borowików oczywiście. Chowa się przy nim czubajka kania czy "kurczakowy grzyb" żółciak siarkowy. Jest przepyszny a Ci co nie wiedza że jedzą grzyba są w stanie pomylić taki kotlet ze "schaboszczakiem". Siedzuń sosnowy - Sparassis crispa - w Polsce uważany za gatunek rzadki, wpisany na Czerwoną listę roślin i grzybów Polski. Wbrew ustaleniom Czerwonej...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Jajko w koszulce panierowane

    Jajko w koszulce panierowane 1967

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Siedzuń jodłowy. Szmaciak jodłowy

    Siedzuń jodłowy. Szmaciak jodłowy 1410

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Cukinia ze szmaciakiem

    Cukinia ze szmaciakiem 7259

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Tarta z kozią brodą i porem

    Tarta z kozią brodą i porem 744

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Siedzuń vel szmaciak

    Siedzuń vel szmaciak 13871

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Karczek w szmacianym sosie

    Karczek w szmacianym sosie 2507

    podzielonymniebem
    podzielonymniebem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pod zielonym niebem
    Jajka panierowane

    Jajka panierowane 589