Skórka pomarańczowa w syropie

196 kliknięć
16.02.2014
blog: Pierwszy przepis

Skórka pomarańczowa w syropie

Skórka pomarańczowa w syropie Lista zakupów: 50 dag skórki pomarańczowej pół szklanki wody 50 dag cukru Skórkę obraną z pomarańczy namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie. Następnie, w innej wodzie, zagotować. Z cukru i wody ugotować syrop. Odcedzoną z wody skórkę należy pozbawić albedo (biała część po wewnętrznej stronie). Tak przygotowaną wkładamy do syropu i zagotowujemy. Gorącą, razem z syropem przekładamy do słoików i...

Zobacz także:

    Evenka
    Evenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Arabeska
    Skórka pomarańczowa w syropie

    Skórka pomarańczowa w syropie 105

    Apetyt Smaku
    Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Smaku
    Domowa Skórka Pomarańczowa

    Domowa Skórka Pomarańczowa 18