Skórka pomarańczowa w syropie

204 kliknięcia
16.02.2014
blog: Pierwszy przepis

Przepis: Skórka pomarańczowa w syropie

Skórka pomarańczowa w syropie Lista zakupów: 50 dag skórki pomarańczowej pół szklanki wody 50 dag cukru Skórkę obraną z pomarańczy namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie. Następnie, w innej wodzie, zagotować. Z cukru i wody ugotować syrop. Odcedzoną z wody skórkę należy pozbawić albedo (biała część po wewnętrznej stronie). Tak przygotowaną wkładamy do syropu i zagotowujemy. Gorącą, razem z syropem przekładamy do słoików i...

Zobacz także przepisy na:

    dziubu
    dziubu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Upiecz mnie
    Skórka pomarańczowa smażona w syropie

    Skórka pomarańczowa smażona w syropie 1007

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Skórka pomarańczowa

    Skórka pomarańczowa 558

    Evenka
    Evenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Arabeska
    Skórka pomarańczowa w syropie

    Skórka pomarańczowa w syropie 105

    Kuchennefascynacje
    Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchennefascynacje
    Syrop pomarańczowy

    Syrop pomarańczowy 1006

    kuchcik
    kuchcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierwszy przepis
    Skórka pomarańczowa w syropie

    Skórka pomarańczowa w syropie 204