Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

110 kliknięć
30.09.2016
blog: figowe smaki

Przepis: Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

kilka korzeni skorzonery sól, cukier 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki octu 1 l wody Korzenie skorzonery obrać. Koniecznie trzeba robić to w rękawiczkach, ponieważ skorzonera wydziela lepiący sok mleczny podobny do mniszka lekarskiego. Obrane korzenie włożyć do wody z dodatkiem octu, aby nie sczerniały. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru, wrzucić do niej skorzonerę i...

Zobacz także przepisy na:

    karola4982
    karola4982 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Carrie
    Masło z orzechów włoskich

    Masło z orzechów włoskich 1977

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Masło z orzechów włoskich

    Masło z orzechów włoskich 1348

    ptasia78
    ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś niecoś
    Masło z orzechów włoskich

    Masło z orzechów włoskich 938

    I love food
    I love food Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I love food
    Masło z orzechów włoskich

    Masło z orzechów włoskich 111

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Masło z orzechów włoskich

    Masło z orzechów włoskich 2925