tsukushi ohitashi - kłosy skrzypu po japońsku

28 kliknięć
29.04.2018
blog: idę i myślę... o jedzeniu! – dzikie rośliny jadalne

Przepis: tsukushi ohitashi - kłosy skrzypu po japońsku

Rośliny są kosmitami. Popatrzcie tylko na skrzypy. Wyrastający najpierw blady pęd płodny czyli zarodnionośny, czerpie energię z kłączy, więc nie potrzebuje być zielony. U skrzypu polnego (Equisetum arvense), kiedy z jego kłosa wysypią się zarodniki, obumiera. Później pojawiają się zielone pędy płonne o choinkowym kształcie. To właśnie one, znane są z właściwości leczniczych i zbierane na herbatki. Ale niewielu wie, że te...

Zobacz także przepisy na:

    cookies
    cookies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CookiesHunter.com
    Japoński deser MOCHI

    Japoński deser MOCHI 5558

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Ciasto Japońskie

    Ciasto Japońskie 1231

    ZuzikZuzu
    ZuzikZuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Student eat
    Dango - tradycyjne japońskie kluski

    Dango - tradycyjne japońskie kluski 3120

    1985angel
    1985angel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MyCookBook.pl
    Ciasto japońskie

    Ciasto japońskie 6873

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    Japońskie śniadania

    Japońskie śniadania 289

    Betti Blue
    Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Betti
    Ciasto japońskie

    Ciasto japońskie 2661

    borgia
    borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat od kuchni
    Gyoza - japońskie pierożki

    Gyoza - japońskie pierożki 269

    smakowite
    smakowite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakowite.com
    Japońskie curry

    Japońskie curry 2519