Śląskie buchty z musem truskawkowym

88 kliknięć
27.06.2017
blog: Pieruńskie maszkety

Przepis: Śląskie buchty z musem truskawkowym

Na Śląsku mówimy na nie buchty, w pozostałych regionach Polski nazywane są pampuchami, parowcami albo po prostu kluskami na parze, jak zwał tak zwał a receptura podobna. Buchty do delikatne drożdżowe bułeczki, gotowane na parze, podawane zwykle na słodko, z owocami, musami, z nutellą, ze śmietaną, z cynamonem lub też jako wytrawny dodatek do mięs (wołowina, wieprzowina) z obowiązkowym gęstym sosem, jak kto lubi. Najlepiej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Desery

    Desery 427

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Mała Kuchnia
    mus truskawkowy

    mus truskawkowy 4166

    Na Dokładkę
    Na Dokładkę Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Dokładkę
    MUS TRUSKAWKOWY

    MUS TRUSKAWKOWY 2490

    mlodagotuje
    mlodagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Młoda Gotuje
    Mus truskawkowy

    Mus truskawkowy 3315

    cukrowaposypka
    cukrowaposypka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cukrowa Posypka
    ~ 102.

    ~ 102. 78

    Ola Milc
    Ola Milc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bake with Ola
    Buchty, paruchy

    Buchty, paruchy 148