Śledzie opiekane w zalewie octowej

43 kliknięcia
18.12.2017
blog: Monia miesza i gotuje

Przepis: Śledzie opiekane w zalewie octowej

Do zalewy octowej można wrzucić różne rybki jednak najlepiej smakuje mi śledź. Wykorzystuję całe tuszki średniej wielkości. Potem jak śledź przegryzie się w zalewie można łatwo go rozdzielić i wyjąć cały szkielet. Zamiast całych tuszek można użyć też filetów. składniki: 1 kg wypatroszonych świeżych tuszek śledziowych sól,pieprz mąka pszenna olej do smażenia zalewa 3/4 szklanki octu 5 szklanek wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    9moniam
    9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GastroMonia
    Śledzie opiekane w zalewie octowej

    Śledzie opiekane w zalewie octowej 36

    srk76
    srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blog rodzinny
    Ryba opiekana w zalewie octowej

    Ryba opiekana w zalewie octowej 8334

    Di bloguje
    Di bloguje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Di bloguje
    Śledzie opiekane w zalewie octowej

    Śledzie opiekane w zalewie octowej 1050