ŚLIMAKI FRANCUSKIE Z DŻEMEM

967 kliknięć
19.03.2013
blog: Anita podaje do stołu!

Przepis: ŚLIMAKI FRANCUSKIE Z DŻEMEM

(Proporcje na 20 - 25sztuk) SKŁADNIKI: - 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42cm), - dżem z czereśni (ok.4 łyżki), - cukier puder do posypania (opcjonalnie). WYKONANIE Nagrzewam piekarnik do 200C. Ciasto francuskie smaruję dżemem z czereśni i zwijam w ciasny rulon, kroję ostrym nożem w paski o grubości 2cm. Układam na blasze wyłożonej matą silikonową pamiętając o odstępach. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i daję czas...

Zobacz także przepisy na:

    Justeatmee
    Justeatmee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justeatmee
    Francuskie ślimaki

    Francuskie ślimaki 640

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Ślimaki z ciasta francuskiego

    Ślimaki z ciasta francuskiego 1099

    MarciaTime
    MarciaTime Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciaTime
    Ślimaki z ciasta francuskiego

    Ślimaki z ciasta francuskiego 544

    beetle
    beetle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    apetyt i smak
    Ciasteczka francuskie z dżemem

    Ciasteczka francuskie z dżemem 2867