Śliwki suszone

656 kliknięć
27.09.2015
blog: Gregorhspeed w kuchni

Przepis: Śliwki suszone

Tak przygotowane śliwki posłużą nam około 10-11 miesięcy...świetny dodatek do kompotów, bigosów, sosów... Składniki śliwki węgierki Przygotowanie Śliwki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozcinamy i usuwamy pestki. Układamy skórką do dołu w maszynce do suszenia owoców lub na blaszkach do pieczenia w piekarniku. Suszymy 3 dni przez 4 godziny w temperaturze 70C. Ususzone przekładamy do szczelnie zamkniętych słoików.

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Nalewka z suszonych śliwek

    Nalewka z suszonych śliwek 4909

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Nalewka z suszonych śliwek

    Nalewka z suszonych śliwek 3963

    cosdobrego
    cosdobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coś dobrego
    Suszone śliwki

    Suszone śliwki 1498

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Suszone śliwki

    Suszone śliwki 1086

    dana
    dana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Leśny Zakątek
    Suszone śliwki w dwóch odsłonach

    Suszone śliwki w dwóch odsłonach 2175

    Magda111
    Magda111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowite Dania
    Ciasto z suszonymi śliwkami

    Ciasto z suszonymi śliwkami 1387

    Liska
    Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    White Plate
    Pierogi z suszonymi śliwkami

    Pierogi z suszonymi śliwkami 1115

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Kacze udka z suszonymi śliwkami

    Kacze udka z suszonymi śliwkami 1219

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Suszone śliwki

    Suszone śliwki 454