Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

33 kliknięcia
12.10.2016
blog: Ada w kuchni

Przepis: Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

Lubię połączenie słodkiego z ostrym więc jeśli tylko mam okazję to dosładzam i podkręcam smak pikantną papryczką, imbirem czy sosem chili. Tu słodyczy dodadzą nam rodzynki i odrobina syropu klonowego a pikanterii pieprz Cayenne. Potrawa jest całkowicie wegańska, nie ma tu żadnego jajka ani nawet siemienia lnianego, spoiwem jest miąższ bakłażana. Składniki: 2 bakłażany -najlepiej dość pękate 100 g ryżu* 100 g makaronu...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    AZgotuj
    AZgotuj
    Faszerowany bakłażan
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Faszerowany  bakłażan

    Faszerowany bakłażan 622