Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

28 kliknięć
12.10.2016
blog: Ada w kuchni

Przepis: Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

Lubię połączenie słodkiego z ostrym więc jeśli tylko mam okazję to dosładzam i podkręcam smak pikantną papryczką, imbirem czy sosem chili. Tu słodyczy dodadzą nam rodzynki i odrobina syropu klonowego a pikanterii pieprz Cayenne. Potrawa jest całkowicie wegańska, nie ma tu żadnego jajka ani nawet siemienia lnianego, spoiwem jest miąższ bakłażana. Składniki: 2 bakłażany -najlepiej dość pękate 100 g ryżu* 100 g makaronu...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Podsumowanie akcji pora na pomidora

    Podsumowanie akcji pora na pomidora 838

    AZgotuj
    AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AZgotuj
    Faszerowany  bakłażan

    Faszerowany bakłażan 617

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Bakłażan faszerowany kuskusem

    Bakłażan faszerowany kuskusem 116

    jpgotuje
    jpgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JP Gotuje
    Faszerowany bakłażan

    Faszerowany bakłażan 343