Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

26 kliknięć
12.10.2016
blog: Ada w kuchni

Słodko-pikantne bakłażany faszerowany (wege)

Lubię połączenie słodkiego z ostrym więc jeśli tylko mam okazję to dosładzam i podkręcam smak pikantną papryczką, imbirem czy sosem chili. Tu słodyczy dodadzą nam rodzynki i odrobina syropu klonowego a pikanterii pieprz Cayenne. Potrawa jest całkowicie wegańska, nie ma tu żadnego jajka ani nawet siemienia lnianego, spoiwem jest miąższ bakłażana. Składniki: 2 bakłażany -najlepiej dość pękate 100 g ryżu* 100 g makaronu...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także:

    swojska baba
    swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Greckie smaki
    Faszerowane bakłażany

    Faszerowane bakłażany 163

    agata
    agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Agaty
    Słodko-pikantny chutney morelowy

    Słodko-pikantny chutney morelowy 24

    smaknawspak
    smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak na Wspak
    Faszerowane bakłażany II

    Faszerowane bakłażany II 30

    koniara.pl
    koniara.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koniara gotuje
    Faszerowane bakłażany

    Faszerowane bakłażany 23