Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

1387 kliknięć
02.08.2012
blog: tarzynkowo

Przepis: Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Porządnie umyte. W tym celu można do każdego nalać trochę wrzątku, pomajtać nim, żeby dotarł mniej więcej w każde miejsce i wylać. Wysuszyć słoiki. Trzeba uważać, żeby się nie poparzyć. Można też nalać do każdego trochę wody, tym...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Mięso ze słoika

    Mięso ze słoika 5483

    tuśka
    tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepiśnik Marty
    Kilka słów o pasteryzacji

    Kilka słów o pasteryzacji 1756

    Mika L.
    Mika L. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Grabinie
    Słoik w słoik. Przetwory 2012 :)

    Słoik w słoik. Przetwory 2012 :) 274

    zacisze kuchenne
    zacisze kuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zacisze kuchenne
    Domowa konserwa ze słoika

    Domowa konserwa ze słoika 3059

    miracle
    miracle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mój punkt smaku
    Cukinia marynowana

    Cukinia marynowana 8859

    venka
    venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poszukiwania Smaku
    Pasteryzacja

    Pasteryzacja 2249

    Gaska Malwinka
    Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gąska Malwinka
    Pasteryzacja w piekarniku

    Pasteryzacja w piekarniku 1136

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

    Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1387