Słonina w papryce-wędzona

602 kliknięcia
15.03.2017
blog: Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.

Słonina w papryce-wędzona

SUROWIEC -słonina z przyrostem mięsnym o grubości 5-8 cm ze skórą najlepiej aby była z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -do słoniny bez mięska nie dajemy peklosoli zastępujemy solą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 110 g/kg i litr wody -peklosól 40 g/kg i litr wody -papryka słodka i ostra po tyle samo -czosnek według uznania ja dałem główkę na dwa kg słoniny -haki...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    tofka
    tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    para w kuchni
    Słonina wędzona

    Słonina wędzona 9130

    chlebanaszego
    chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chleba naszego
    ser z wędzoną papryką

    ser z wędzoną papryką 34