Słonina w papryce-wędzona

737 kliknięć
15.03.2017
blog: Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.

Przepis: Słonina w papryce-wędzona

SUROWIEC -słonina z przyrostem mięsnym o grubości 5-8 cm ze skórą najlepiej aby była z wioskowego uboju smalona słomą jeśli takiej nie mamy to może być ze sklepu -do słoniny bez mięska nie dajemy peklosoli zastępujemy solą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 110 g/kg i litr wody -peklosól 40 g/kg i litr wody -papryka słodka i ostra po tyle samo -czosnek według uznania ja dałem główkę na dwa kg słoniny -haki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    tofka
    tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    para w kuchni
    Słonina wędzona

    Słonina wędzona 9851

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Słonina wg Basi

    Słonina wg Basi 5329

    Bilcia
    Bilcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    malpandom.blogspot.com
    Schab nadziewany słoniną

    Schab nadziewany słoniną 318