Slow food

105 kliknięć
16.03.2013
blog: codogara

Przepis: Slow food

Idea slow food, powstała jako alternatywa dla globalnych sieci masowego żywienia, zdobywa na świecie coraz więcej zwolenników. Gdzie są korzenie tego ruchu i jakie przyświecają mu zasady? Slow Food to organizacja, której kolebką jest USA, jednak jej założycielem jest Włoch, Carlo Petrini. W 1986 roku, po otwarciu restauracji Mc Donald’s w zabytkowej części Rzymu Carlo postanowił sprzeciwić się zalewowi fast foodów, które...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Smakować
    Smakować
    Slow Food Story
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slow Food Story

    Slow Food Story 78

    Madame Edith
    Madame Edith
    WARSZTATY SLOW FOOD
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WARSZTATY SLOW FOOD

    WARSZTATY SLOW FOOD 164

    Tomo
    Tomo
    Cheeseburger Slow Food
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cheeseburger Slow Food

    Cheeseburger Slow Food 110

    Facet i Kuchnia
    Facet i Kuchnia
    Slow Food
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slow Food

    Slow Food 37

    Codogara
    Codogara
    Slow food
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slow food

    Slow food 105