Smażona wątróbka wieprzowa

4343 kliknięcia
11.04.2012
blog: Agatka gotuje i smakuje

Przepis: Smażona wątróbka wieprzowa

Wątróbka przyrządzona w ten sposób, jest mocno zrumieniona, chrupiąca i po prostu pyszna :-) Żeby osiągnąć taki efekt musimy mocno rozgrzać smalec i smażyć ją w wysokiej temperaturze. Dlatego ważne jest, żeby użyć do tego celu smalec. Ja próbowałam kiedyś oleju, ale niestety wątróbka udusiła się, a nie usmażyła. Chociaż też była smaczna, ale nie o to mi chodziło. Przyrządza się ją bardzo szybko, więc jest to sposób na...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Agatka
    Agatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowo i ze smakiem
    Wątróbka wieprzowa z cebulką

    Wątróbka wieprzowa z cebulką 4541

    Kuchcik gotuje
    Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchcik gotuje
    Wątróbka wieprzowa

    Wątróbka wieprzowa 1423

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Wątróbka smażona z cebulą

    Wątróbka smażona z cebulą 1533

    PawełM
    PawełM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia - moja pasja
    Pasztet wieprzowy

    Pasztet wieprzowy 8090