Smażone sowy w zalewie octowej

964 kliknięcia
13.09.2017
blog: UGOTOWAĆ

Przepis: Smażone sowy w zalewie octowej

Pomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Zachęcam do przygotowania Składniki na 2 słoiki 0,5 l: 10-12 kapeluszy z kani (in. zwanych sów) sól, pieprz olej do smażenia 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia 1 duża cebula zalewa 2,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu 10%...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    strongwomen
    strongwomen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani poradnikowa domowa
    Ryba w zalewie octowej

    Ryba w zalewie octowej 16184

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Ryba smażona w zalewie octowej

    Ryba smażona w zalewie octowej 7738

    rstolp102
    rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Miód i Pieprz
    smażony leszcz z octowej zalewy

    smażony leszcz z octowej zalewy 1761

    Maja K
    Maja K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na wschodzie Polski...
    Ryba w zalewie octowej

    Ryba w zalewie octowej 21528

    Marioolkaaaaa
    Marioolkaaaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UGOTOWAĆ
    Smażone sowy w zalewie octowej

    Smażone sowy w zalewie octowej 964