Smażony okoń

547 kliknięć
22.09.2016
blog: Gotuj z Mariolą

Przepis: Smażony okoń

Mąż sprawił mi dwa kilo świeżego okonia z lokalnej rzeki. Przygotowałam go "po prostu", prościej się nie da. Efekt: naturalny aromat świeżej ryby został zachowany. Smażony okońSkładniki: świeże okonie sól Wykonanie: Sprawioną i opłukaną rybę nacinamy delikatnie z obu stron i nacieramy solą. Odstawiamy najlepiej na noc. Następnego dnia smażymy na rozgrzanym oleju.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    iwa643
    iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaKuchniaMalutka
    Okoń w papirusie Winiary

    Okoń w papirusie Winiary 715

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Okoń nilowy w panierce

    Okoń nilowy w panierce 1622

    mariolaharasiuk
    mariolaharasiuk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Mariolą
    Smażony okoń

    Smażony okoń 547

    Babciagramolka
    Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buniabaje w kuchni
    Okoń nilowy na czerwono

    Okoń nilowy na czerwono 829

    pookcook
    pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pookcook
    Okoń z patelni

    Okoń z patelni 1192

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Okoń - najprostszy przepis

    Okoń - najprostszy przepis 706

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Smażony okoń

    Smażony okoń 624