Sofficini z szynką i serem (włoskie pierożki z ciasta parzonego)

353 kliknięcia
16.02.2016
blog: Gotuj z Cukiereczkiem

Przepis: Sofficini z szynką i serem (włoskie pierożki z ciasta parzonego)

Tydzień pierogowy trwa :) Wczoraj pokazywałam Wam przepis na pierogi z kuchni polskiej, zaś dziś zaglądamy do Włoch. Sofficini to włoskie pierożki przygotowane na bazie ciasta parzonego, a następnie panierowane i smażone. Włosi je uwielbiają, w sklepach dostępne są już gotowe sofficini, które odgrzewa się w mikrofalówce. Sofficini występuję w różnych wersjach smakowych. Najbardziej znane jest z serem i szynką, z różnymi...

DODANO DO 12 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Studio Kuchnia
    Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Studio Kuchnia
    Ravioli z kozim serem

    Ravioli z kozim serem 173

    e-przepisykulinarne.pl
    e-przepisykulinarne.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    e-przepisykulinarne.pl
    Sofficini

    Sofficini 571

    Kulinarnie
    Kulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarnie
    Włoska pizza z pieczarkami

    Włoska pizza z pieczarkami 306