Sos cytrynowy do ryby

21640 kliknięć
19.01.2012
blog: W kuchni Aganiok

Przepis: Sos cytrynowy do ryby

Prosty sos, który podkreśli smak każdej pieczonej lub gotowanej ryby. Ja polecam go m.in. do pieczonego łososia. Można go dodatkowo zagęścić, jeśli ktoś preferuje tradycyjne gęste sosy. Sos cytrynowy ilość porcji: ok. 6 ____________ 250 ml bulionu warzywnego lub rybnego skórka starta z jednej cytryny bądź limonki (lub to i to) 250 ml śmietanki kremówki łyżka soku z limonki sól biały pieprz ____________ Na małym ogniu...

DODANO DO 11 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ullinek
    ullinek
    Sos cytrynowy do ryby
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sos cytrynowy do ryby

    Sos cytrynowy do ryby 17815

    Aganiok
    Aganiok
    Sos cytrynowy do ryby
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sos cytrynowy do ryby

    Sos cytrynowy do ryby 21640

    ilka_86
    ilka_86
    Sos cytrynowy do ryb
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sos cytrynowy do ryb

    Sos cytrynowy do ryb 2472