Sos jabłkowy do mięsa wieprzowego

1905 kliknięć
07.11.2013
blog: Proste potrawy

Przepis: Sos jabłkowy do mięsa wieprzowego

Składniki sosu : 2 duże jabłka 1 cebula cukier do smaku, szczypta soli olej Przygotowanie : Obraną cebulę i jabłka pokroić w kostkę, rozgrzać tłuszcz, wsypać cebulę Gdy cebula "zeszkli" się dodać jabłka i dokładnie przemieszać, przykryć pokrywką i przesmażyć do połączenia składników, doprawić do smaku solą i ewentualnie cukrem. Ja podałam do mięsa -Łopatka pieczona w czerwonym winie

Zobacz także przepisy na:

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Szynka pieczona z majerankiem

    Szynka pieczona z majerankiem 4048

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Mięso na święta - przepisy

    Mięso na święta - przepisy 3154

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    marynowanie mięsa

    marynowanie mięsa 3649