Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

1876 kliknięć
15.08.2012
blog: Qchnia Uli

Przepis: Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

Składniki: 1/2 cytryny 1/2 słoiczka (małego) kaparów w occie winnym 100 ml śmietany 18% (u mnie "Łaciata") 2 łyżeczki masła pieprz świeżo mielony koperek świeży lub mrożony Przygotowanie: Na patelni rozpuść masło. Wrzuć koperek (nie musi być drobno siekany), kapary i wyciśnij sok z połowy cytryny. Po ok. 2 minutach odstaw patelnię, odczekaj chwilę, aż przestanie wrzeć i dodaj śmietanę ciągle wszystko mieszając, aby się nie...

Zobacz także przepisy na:

    ullinek
    ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia Uli
    Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

    Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby) 1876

    Marta G
    Marta G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czerwona Porzeczka
    Ryba w sosie śmietanowym

    Ryba w sosie śmietanowym 2126