Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)

291 kliknięć
04.09.2017
blog: Szefowa kuchni

Przepis: Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym)

Ten sos paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy....

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    madzia2
    madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Madzia Gotuje
    Sos z mięsa mielonego

    Sos z mięsa mielonego 1818