Sos po burgundzku z grzybami obłędnie pyszny! Bez glutenu, bez nabiału, bez cukru. 

68 kliknięć
03.10.2017
blog: Bezglutenowe jadło

Przepis: Sos po burgundzku z grzybami obłędnie pyszny! Bez glutenu, bez nabiału, bez cukru. 

Myślę Francja, widzę bagietki i sos burgundzki. Do tematu bagietek wrócimy kiedy indziej, a dziś zajmiemy się sosem. Czas temu sprzyja, bo jesienią lubimy i potrzebujemy rozgrzewających, sycących posiłków. Sos burgundzki sporządzany jest na bazie czerwonego wina, cebuli, tymianku, pietruszki, liści laurowych. Mile widzianym dodatkiem są w nim grzyby. Zresztą wszystkie sosy na winie lubią je. Sos jest niezwykle smaczny. Coś...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dorodne pomidory
    Dorodne pomidory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorodne pomidory
    Bezy

    Bezy 15

    eateasypl
    eateasypl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eat easy!
    puszyste pankejki bez jajek

    puszyste pankejki bez jajek 149