Sos pomidorowy na ciepło. Klasyczny, szybki przepis.

169 kliknięć
07.03.2017
blog: Kuchnia z widokiem na ogród

Przepis: Sos pomidorowy na ciepło. Klasyczny, szybki przepis.

Klasyczny, szybki i łatwy w przygotowaniu sos pomidorowy na ciepło. Doskonały do gołąbków, pulpetów, makaronu itp. Polecam :) Składniki - 0.5 litra bulionu lub rosołu - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki śmietany 18% lub 12% - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - sól, pieprz, bazylia suszona, oregano Wykonanie W rondelu podgrzewam bulion.W małym garnuszku przy pomocy rózgi mieszam śmietanę z mąką i odrobina bulionu tak...

Zobacz także przepisy na:

    zewa
    zewa
    Szybki sos pomidorowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szybki sos pomidorowy

    Szybki sos pomidorowy 469