Sos z pieczonych warzyw do słoików

164 kliknięcia
14.09.2017
blog: Planeta Smaku

Przepis: Sos z pieczonych warzyw do słoików

Ostatnie dni lata warto zamknąć w... słoikach. Wykorzystuję więc dojrzałe pomidory, cukinię, bakłażana i paprykę, które przemieniam w pyszny sos warzywny na zimę. Pieczone warzywa mają głęboki, lekko słodki smak, przez co sos jest naprawdę wyrazisty. Inne zalety? Łatwość wykonania (większość pracy robi za nas piekarnik) i uniwersalność zastosowania - sprawdzi się jako dodatek do makaronu, ryżu czy nawet pieczywa. Przepis...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ann
    ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozkosze-stolu
    pieczone warzywa z sosem musztardowym

    pieczone warzywa z sosem musztardowym 121

    Wegan Nerd
    Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegan Nerd
    PIECZONE WARZYWA I SOS ORZECHOWY

    PIECZONE WARZYWA I SOS ORZECHOWY 242

    apetytnasmaka
    apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt na Smaka
    Sos z pieczonych warzyw

    Sos z pieczonych warzyw 121

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Sos z pieczonych warzyw

    Sos z pieczonych warzyw 151