Souflet z radicchio i gorgonzolą

36 kliknięć
28.02.2013
blog: Kalejdoskop Renaty

Przepis: Souflet z radicchio i gorgonzolą

Dzień dobry, dziś mam zaszczyt przedstawić mój ulubiony suflet. Składniki: do sosu besciamella: 50g masła 20g oleju 100g mąki 250 ml mleka sól i pieprz do smaku ponadto: 50g seru gorgonzola 100g radicchio 1 żółtko 1 białko masło bułka tarta oliwa Przygotowanie: Żaroodporne foremki do sufletów smarujemy masłem. Robimy sos besciamella. Rozpuszczamy masło z olejem i dodajemy makę. Mieszamy bardzo dokładnie, by nie powstały...

Zobacz także przepisy na:

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Kolorowa brukselka z piekarnika

    Kolorowa brukselka z piekarnika 157

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Crostini di polenta

    Crostini di polenta 18

    LOVE EAT
    LOVE EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mashup
    Caprese z szynką parmeńską

    Caprese z szynką parmeńską 254