Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków

64 kliknięcia
17.07.2016
blog: MarcinChef

Przepis: Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków

Gdy chcecie przygotować szaszłyki na grilla, wcześniej przygotujcie patyczki! Włóżcie je do naczynia, dodajcie zioła: ja dodałem kmin żymski i świeży rozmaryn, zalejcie ciepłą wodą i odstawcie, aż patyczki namokną. Możecie zostawić je na całą noc. Co tym sposobem zyskujemy? Aromatyczne patyczki oddadzą smak przygotowanym potrawom, a dzięki temu, że są wilgotne, nie będą się palić na ruszcie.

Zobacz także przepisy na:

    Kolorowe-gotowanie
    Kolorowe-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorowe-gotowanie
    Szaszłyki z grilla

    Szaszłyki z grilla 178

    Alex27
    Alex27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fotografia od kuchni
    Szaszłyki z mięsa mielonego

    Szaszłyki z mięsa mielonego 5151

    sosnowski.marcin
    sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarcinChef
    Sprawdzone przepisy na grilla!

    Sprawdzone przepisy na grilla! 101

    Patynka
    Patynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sól, pieprz i bazylia
    Szaszłyki

    Szaszłyki 1273

    CiekawaKuchnia
    CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciekawa Kuchnia
    Szaszłyki warzywne

    Szaszłyki warzywne 282