Stało się (o flakach i odrobina historii)

202 kliknięcia
16.11.2011
blog: Zmysły w kuchni

Przepis: Stało się (o flakach i odrobina historii)

Ugotowałam wreszcie flaki. Nie żebym miała związaną z nimi jakąś traumę, bo w moim domu rodzinnym się ich nie jadało, jednak jest to składnik raczej mało popularny. A już na pewno obecnie w Wielkiej Brytanii. W czasach Rewolucji Przemysłowej, szczególnie w północnej, industrialnej części kraju flaki były bardzo popularne wśród uboższej części społeczeństwa. Ugotowany krowi żołądek, skropiony octem był tani, szybki i łatwy...

Zobacz także przepisy na:

    Mariola
    Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne fantazje Marioli
         FLAKI      WOŁOWE

    FLAKI WOŁOWE 3509

    SmakowyRaj - Olinka
    SmakowyRaj - Olinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowy Raj
    Flaczki wołowe

    Flaczki wołowe 126

    crustanddust
    crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Crust and Dust
    O podrobach

    O podrobach 469

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Flaki

    Flaki 1916

    Adi
    Adi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Narodziny Smaku
    Flaki.

    Flaki. 1765

    paproszek
    paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paproszkowe smaki...
    Flaki

    Flaki 3292

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Flaki

    Flaki 1137

    Mdelicious
    Mdelicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mdelicious
    Toskania - region i kuchnia

    Toskania - region i kuchnia 63