Stambuł cz. II. Miasto

164 kliknięcia
06.11.2012
blog: Trzy Posiłki Dziennie

Stambuł cz. II. Miasto

W pierwszej części kulinarnego opisu Stambułu napisałem o rybach i owocach morza, z których miasto jest znane. Jednak oczywiście podstawą oryginalnej kuchni tureckiej, wywodzącej się z jedzenia pasterzy z azjatyckich stepów jest mięso. Tyle, że tego mięsa jest w daniachzaskakującomało w stosunku do tego do czego przyzwyczaili polscy sprzedawcy kebabów. W prawdziwych tureckich kebabach nie ma nawet połowy tej ilości baraniny...

Zobacz także:

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.2

    Stambuł cz.2 35

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.1

    Stambuł cz.1 64

    Agabi
    Agabi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej malutkiej kuchni
    Gadżety cz. II

    Gadżety cz. II 187

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Stambuł cz. 2 "Na promie"

    Stambuł cz. 2 "Na promie" 30

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Festiwal Kulinarny (cz. II)

    Festiwal Kulinarny (cz. II) 29