Stambuł cz. II. Miasto

165 kliknięć
06.11.2012
blog: Trzy Posiłki Dziennie

Przepis: Stambuł cz. II. Miasto

W pierwszej części kulinarnego opisu Stambułu napisałem o rybach i owocach morza, z których miasto jest znane. Jednak oczywiście podstawą oryginalnej kuchni tureckiej, wywodzącej się z jedzenia pasterzy z azjatyckich stepów jest mięso. Tyle, że tego mięsa jest w daniachzaskakującomało w stosunku do tego do czego przyzwyczaili polscy sprzedawcy kebabów. W prawdziwych tureckich kebabach nie ma nawet połowy tej ilości baraniny...

Zobacz także przepisy na:

    dawny_basik
    dawny_basik
    Stambuł cz.2
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stambuł cz.2

    Stambuł cz.2 39

    Istria
    Istria
    Stambuł w 1 dzień
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stambuł w 1 dzień

    Stambuł w 1 dzień 38

    dawny_basik
    dawny_basik
    Stambuł cz.1
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stambuł cz.1

    Stambuł cz.1 72