Stambuł cz. II. Miasto

164 kliknięcia
06.11.2012
blog: Trzy Posiłki Dziennie

Przepis: Stambuł cz. II. Miasto

W pierwszej części kulinarnego opisu Stambułu napisałem o rybach i owocach morza, z których miasto jest znane. Jednak oczywiście podstawą oryginalnej kuchni tureckiej, wywodzącej się z jedzenia pasterzy z azjatyckich stepów jest mięso. Tyle, że tego mięsa jest w daniachzaskakującomało w stosunku do tego do czego przyzwyczaili polscy sprzedawcy kebabów. W prawdziwych tureckich kebabach nie ma nawet połowy tej ilości baraniny...

Zobacz także przepisy na:

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.1

    Stambuł cz.1 67

    FoodTrek
    FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodTrek
    Eurotrip cz. II – Paryż

    Eurotrip cz. II – Paryż 51

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.2

    Stambuł cz.2 35

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Stambuł cz. 2 "Na promie"

    Stambuł cz. 2 "Na promie" 30