Stambuł cz. II. Miasto

168 kliknięć
06.11.2012
blog: Trzy Posiłki Dziennie

Przepis: Stambuł cz. II. Miasto

W pierwszej części kulinarnego opisu Stambułu napisałem o rybach i owocach morza, z których miasto jest znane. Jednak oczywiście podstawą oryginalnej kuchni tureckiej, wywodzącej się z jedzenia pasterzy z azjatyckich stepów jest mięso. Tyle, że tego mięsa jest w daniachzaskakującomało w stosunku do tego do czego przyzwyczaili polscy sprzedawcy kebabów. W prawdziwych tureckich kebabach nie ma nawet połowy tej ilości baraniny...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Stambuł cz. 2 "Na promie"

    Stambuł cz. 2 "Na promie" 30

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.2

    Stambuł cz.2 40

    trzy posiłki
    trzy posiłki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy Posiłki Dziennie
    Stambuł cz. I. Morze

    Stambuł cz. I. Morze 109

    FoodTrek
    FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodTrek
    Eurotrip cz. II – Paryż

    Eurotrip cz. II – Paryż 53

    Istria
    Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje codzienne przyjemności
    Stambuł w 1 dzień

    Stambuł w 1 dzień 56

    dawny_basik
    dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mozaika życia
    Stambuł cz.1

    Stambuł cz.1 73

    Megg
    Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia i podróże
    Toruń - Stare Miasto - cz. II

    Toruń - Stare Miasto - cz. II 35