Stek wołowy z antrykotu

5014 kliknięć
13.05.2014
blog: Kasztanowa Kuchnia

Przepis: Stek wołowy z antrykotu

Antrykot jest mięsem, które najlepiej, po polędwicy, nadaje się na szybkie, grillowane steki. Plastry antrykotu można przed obróbką cieplną potrzymać czas jakiś w marynacie, by było jeszcze bardziej kruche, ale nawet usmażone bez marynowania posiadają przyjemną i miękką konsystencję, niewiele odbiegającą od polędwicy. Antrykot jest mięsem dość tłustym, dlatego świetnie nadaje się na grilla. Dziś przedstawiamy steki smażone...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Danusia
    Danusia
    Steki wołowe
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Steki wołowe

    Steki wołowe 227

    kuchnia kachny
    kuchnia kachny
    stek wołowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    stek wołowy

    stek wołowy 1572

    Beta
    Beta
    Stek wołowy w marynacie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stek wołowy w marynacie

    Stek wołowy w marynacie 1829

    mimiwiki
    mimiwiki
    Steki z antrykotu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Steki z antrykotu

    Steki z antrykotu 3354

    pookcook
    pookcook
    Antrykot wołowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Antrykot wołowy

    Antrykot wołowy 5552

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl
    Stek wołowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stek wołowy

    Stek wołowy 814