Stek wołowy z antrykotu

4506 kliknięć
13.05.2014
blog: Kasztanowa Kuchnia

Stek wołowy z antrykotu

Antrykot jest mięsem, które najlepiej, po polędwicy, nadaje się na szybkie, grillowane steki. Plastry antrykotu można przed obróbką cieplną potrzymać czas jakiś w marynacie, by było jeszcze bardziej kruche, ale nawet usmażone bez marynowania posiadają przyjemną i miękką konsystencję, niewiele odbiegającą od polędwicy. Antrykot jest mięsem dość tłustym, dlatego świetnie nadaje się na grilla. Dziś przedstawiamy steki smażone...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Stek z antrykotu

    Stek z antrykotu 773

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Stek z antrykotu wołowego

    Stek z antrykotu wołowego 1212

    wuszt.pl
    wuszt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wuszt.pl
    108. Stek wołowy z udźca

    108. Stek wołowy z udźca 18526

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Stek z antrykotu z patelni

    Stek z antrykotu z patelni 4443

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Grillowany stek wołowy

    Grillowany stek wołowy 250

    mimiwiki
    mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Kuchenne Rewelacje
    Steki z antrykotu

    Steki z antrykotu 3093

    pookcook
    pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pookcook
    Antrykot wołowy

    Antrykot wołowy 5212