Stir-fry z kurczakiem, papryką i tajską bazylią

56 kliknięć
12.10.2016
blog: Magazyn Kuchenny

Przepis: Stir-fry z kurczakiem, papryką i tajską bazylią

Danie typu stir-fry, czyli szybko smażone na azjatycką modłę w woku lub na dużej patelni. Stir-fry z kurczakiem, papryką oraz tajską bazylia jest idealny na szybki obiad. Jedną piersią z kurczaka można obdzielić dwie osoby, paprykę teraz każdy z nas ma pod ręką, a jeśli nie macie tajskiej bazylii, użyjcie po prostu zwykłej. Pocięte w paski mięso z kurczaka smażymy krótko, za to na dużym ogniu, żeby zachowało soczystość. Tak...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Kurczak stir-fry po tajsku

    Kurczak stir-fry po tajsku 244

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Pomarańczowy kurczak stir fry

    Pomarańczowy kurczak stir fry 174

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Sałatka z indykiem w tajskim stylu

    Sałatka z indykiem w tajskim stylu 140

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Stir-fry z kurczakiem i mango

    Stir-fry z kurczakiem i mango 167

    LOVE EAT
    LOVE EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mashup
    Stir Fry Noodle

    Stir Fry Noodle 480