Stollen-saksońskie ciasto drożdżowe z marcepanem

20 kliknięć
06.12.2015
blog: Small Home Bakery

Przepis: Stollen-saksońskie ciasto drożdżowe z marcepanem

Stollen to tradycyjne, drożdżowe ciasto pieczone na Boże Narodzenie w Niemczech. Najczęściej z dodatkiem bakalii, rumu, skórki z pomarańczy i przypraw takich jak kardamon, czy cynamon. Miałam już wybrany przepis, którego spróbuję, jednak tydzień temu znalazłam ten - z dodatkiem marcepanu. Nie mogło być lepiej :-)To ogrom aromatów i smaków dla naszych zmysłów. Koniecznie spróbujcie tego wspaniałego wypieku. Składniki: 400g...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    juti10
    juti10 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie i pieczenie - I love it
    Spis ciast

    Spis ciast 1485

    lucyna
    lucyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyszna piecze...
    Stollen

    Stollen 295