Surowa, czerwona adżika

312 kliknięć
19.02.2016
blog: Kuchnia Breni

Przepis: Surowa, czerwona adżika

Adżikę w wersji zielonej przedstawiałam Wam już wcześniej na blogu. Takie specjalności robi mój kolega, który i tym razem zrobił i podsunął pomysł na surową, czerwoną adżikę. Na terenach byłego ZSRR określenie „adżika”, pochodzące z kuchni gruzińskiej, obejmuje wiele rodzajów przetworów z papryki, czosnku, ziół i innych warzyw. Jedną z wersji przedstawię poniżej – jest najszybsza w wykonaniu, nie wymaga żadnego niemal...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Surowa, czerwona adżika

    Surowa, czerwona adżika 312

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Adżika

    Adżika 4441

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Mój ulubiony sos adżika

    Mój ulubiony sos adżika 1110

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA

    the best ever ADŻIKA PAPRYKOWA 2273