Surówka z czarnej rzodkwi (rzepy) z marchewką i jabłkiem

635 kliknięć
18.10.2013
blog: Kuchenne zapiski

Przepis: Surówka z czarnej rzodkwi (rzepy) z marchewką i jabłkiem

Czarną rzodkiew pamiętam z dzieciństwa, ale nie jako składnik surówek, ale z opakowania szamponu do włosów. W czystej postaci jest ostra jak licho, dlatego przed zjedzeniem na surowo warto ją posolić i odstawić na kilkanaście minut, a potem odcisnąć powstały sok. Nadal pozostanie chrupka, ale nieco złagodnieje. Rzodkiew warto jeść, bo, cytuję za poradnikzdrowie.pl: "Korzeń rzepy zawiera glikozydy gorczyczne, które są bogate...

Zobacz także przepisy na:

    efrank
    efrank Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ela w kuchni
    Surówka z marchewki i czarnej rzepy

    Surówka z marchewki i czarnej rzepy 320

    maminek61
    maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maminek kulinarny
    Surówka z białej rzodkwi

    Surówka z białej rzodkwi 11421

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Czarna rzepa

    Czarna rzepa 6048

    SMAKI I NIESMAKI
    SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SMAKI I NIESMAKI
    SURÓWKA Z BIAŁEJ RZEPY

    SURÓWKA Z BIAŁEJ RZEPY 6765

    taura
    taura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    qulinarny.blogspot.com
    Surówka z czarnej rzepy

    Surówka z czarnej rzepy 6453

    Mariola
    Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne fantazje Marioli
                                              SURÓWKA   Z   CZARNEJ   RZEPY

    ... 8889