Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

54 kliknięcia
15.03.2017
blog: Kulinarne Przemyślenia

Przepis: Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Składniki na 4 porcje: -40 dag czerwonej kapusty -10 dag jabłka ( 1 średnie ) -szczypiorek -łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego -sól, pieprz -szczypta cukru - opcjonalnie Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy 2 minuty. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Obrane jabłko ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny lub octem. Solimy, pieprzymy. Jeżeli nie liczymy kalorii...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty 9460

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty 10364

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty 5486

    Bullio
    Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bullio
    Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

    Surówka z czerwonej kapusty i jabłka 61

    Anula44
    Anula44 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia pachnąca bzem
    SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

    SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 10696