Surówka z kalarepy z czarnym sezamem

75 kliknięć
18.11.2016
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Surówka z kalarepy z czarnym sezamem

Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa. Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode kalarepy są chrupiące, delikatne w smaku, słodkawe, dlatego najlepiej jeść na surowo, np. pokrojone w plastry. W takiej właśnie postaci zachowują najwięcej wartości odżywczych. Natomiast te starsze, które są twardsze, świetnie...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    shamandalie
    shamandalie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraina Tysiąca Smaków
    Surówka z kalarepy

    Surówka z kalarepy 3963

    Avelina
    Avelina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Avelina w kuchni
    Surówka z kalarepy

    Surówka z kalarepy 8615

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Surówka z kalarepy II

    Surówka z kalarepy II 9257

    natalis
    natalis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zdrowi na co dzień
    Surówka z kalarepy

    Surówka z kalarepy 651

    KuchniaMniam
    KuchniaMniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaMniam
    Surówka z kalarepy

    Surówka z kalarepy 653

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Surówka z kalarepy

    Surówka z kalarepy 4897