Surowka z kapusty pekinskiej i jablek

56 kliknięć
04.01.2018
blog: królestwo garów

Przepis: Surowka z kapusty pekinskiej i jablek

300 g kapusty pekińskiej, 2 twarde, soczyste jabłka (u mnie ligol), sok z cytryny, 1 łyżka miodu wielokwiatowego, cukier, olej rzepakowy, Kapustę pekińską poszatkować. Jabłka obrać (chociaż nie jest to konieczne), pokroić w julienne lub zetrzeć na tarce z większymi otworami. Wymieszać. Sok z cytryny wymieszać z miodem, ewentualnie dosłodzić do smaku cukrem. Dodać 4 – 5 łyżek oleju, wymieszać. Polać kapustę z jabłkami sosem...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    karto_flana
    karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z kartoflanego pola
    Surowka z bialej kapusty

    Surowka z bialej kapusty 1639

    Twins Pot
    Twins Pot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twins Pot
    Gulasz z wołowiny z kaszą kuskus

    Gulasz z wołowiny z kaszą kuskus 244

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Surówka z kapusty pekińskiej

    Surówka z kapusty pekińskiej 4919

    karto_flana
    karto_flana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z kartoflanego pola
    Surowka warstwowa

    Surowka warstwowa 539