Suszone kanie

401 kliknięć
11.10.2017
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Suszone kanie

Tak, kanie można suszyć. Kiedy w sezonie jest ich wysyp, warto zachować ten smak na potem. Nie są aż tak aromatyczne jak inne grzyby, ale dobrze się sprawdzają, jako dodatek do dań. W końcu grzyby to smak umami, więc w kuchni nie powinno ich zabraknąć. Suszone kanie można zmielić w młynku do kawy, by mieć puder z kani i później dodawać po łyżeczce tego proszku. Z pewnością znajdziecie zastosowanie w swojej kuchni....

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Suszone kanie

    Suszone kanie 401

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Smażone kanie

    Smażone kanie 2057

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Faszerowane kanie

    Faszerowane kanie 6267

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Puder z kani

    Puder z kani 2190

    kosapopatelni
    kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kosą po patelni
    Kanie w zalewie octowej

    Kanie w zalewie octowej 6000

    reanja1
    reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj dzień
    Flaczki z kani

    Flaczki z kani 1851

    badylarnia
    badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Badylarnia
    Smażone kanie

    Smażone kanie 5167

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Kanie w panierce

    Kanie w panierce 703

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Kanie a'la flaczki

    Kanie a'la flaczki 4863

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    smażone kanie

    smażone kanie 4205

    Paszczaki gotują
    Paszczaki gotują Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paszczaki gotują
    Flaki z kani

    Flaki z kani 912