Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

120 kliknięć
09.12.2011
blog: Est-Ouest

Przepis: Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

A "swiateczny" dlatego, ze przyrzadzony z typowo swiatecznymi przyprawami: miodem i imbirem. Co oczywiscie nie oznacza, ze nie mozna go zjesc na piatkowo obiad. Tym bardziej, ze przygotowanie zajmuje 30 minut. Nalezy jednak pamietac o marynacie 12 h wczesniej. Tyle porcji lososia ile osob na kazda porcje 1 lyzka sosu sojowego i 1 lyzka miodu. Polac tym lososia i zostawic w lodowce na minimum 12 h. Fenkul obrac z wierzchnich...

DODANO DO 1 zeszytu:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    panipanidomu
    panipanidomu
    Koper włoski
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Koper włoski

    Koper włoski 3418