Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

124 kliknięcia
09.12.2011
blog: Est-Ouest

Przepis: Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

A "swiateczny" dlatego, ze przyrzadzony z typowo swiatecznymi przyprawami: miodem i imbirem. Co oczywiscie nie oznacza, ze nie mozna go zjesc na piatkowo obiad. Tym bardziej, ze przygotowanie zajmuje 30 minut. Nalezy jednak pamietac o marynacie 12 h wczesniej. Tyle porcji lososia ile osob na kazda porcje 1 lyzka sosu sojowego i 1 lyzka miodu. Polac tym lososia i zostawic w lodowce na minimum 12 h. Fenkul obrac z wierzchnich...

DODANO DO 1 zeszytu:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    panipanidomu
    panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pan i Pani domu
    Koper włoski

    Koper włoski 3443

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Sałatka z kopru włoskiego

    Sałatka z kopru włoskiego 3087

    belgia od kuchni
    belgia od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    belgia od kuchni
    Koper włoski po nicejsku

    Koper włoski po nicejsku 3465

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Surówka z kopru włoskiego (fenkuła)

    Surówka z kopru włoskiego (fenkuła) 3712

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Duszony fenkuł (koper włoski)

    Duszony fenkuł (koper włoski) 9924

    Linkus
    Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczny Świat Ewy
    Koper włoski w sałatce

    Koper włoski w sałatce 1899