Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

119 kliknięć
09.12.2011
blog: Est-Ouest

Przepis: Swiateczny losos z wloskim koprem// Saumon laqué avec fenouils

A "swiateczny" dlatego, ze przyrzadzony z typowo swiatecznymi przyprawami: miodem i imbirem. Co oczywiscie nie oznacza, ze nie mozna go zjesc na piatkowo obiad. Tym bardziej, ze przygotowanie zajmuje 30 minut. Nalezy jednak pamietac o marynacie 12 h wczesniej. Tyle porcji lososia ile osob na kazda porcje 1 lyzka sosu sojowego i 1 lyzka miodu. Polac tym lososia i zostawic w lodowce na minimum 12 h. Fenkul obrac z wierzchnich...

DODANO DO 1 zeszytu:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję i zjadam
    Duszony fenkuł (koper włoski)

    Duszony fenkuł (koper włoski) 9785

    panipanidomu
    panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pan i Pani domu
    Koper włoski

    Koper włoski 3378

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Surówka z kopru włoskiego (fenkuła)

    Surówka z kopru włoskiego (fenkuła) 3648

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Sałatka z kopru włoskiego

    Sałatka z kopru włoskiego 3022

    Linkus
    Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczny Świat Ewy
    Koper włoski w sałatce

    Koper włoski w sałatce 1875